We now offer device protection on select devices!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram
  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram
  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram
  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram
  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram
  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram
  • Boekweitthee® Biologische gold level boekweitthee; 125 gram

Biologische gold level boekweitthee; 125 gram

Artikelnummer: 90
€7,00 €6,50 Incl. btw

Biologische boekweitthee; rijk aan mineralen, vitamine B en rutine; 250 gram. Uit het Daliangshan (China) gebergte.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Boekweitthee in het kort

Wat is boekweitthee?

Boekweitthee is geroosterde boekweitzaad welke wordt gepeld, gedroogd en geroosterd.

Gele boekweitthee

Gele en zwarte boekweitthee

De gele korrel komt van de boekweitplant met groene zaden De thee heeft een diep geelgroene kleur. De smaak is bijzonder zacht en je proeft de pure smaak van boekweit.

Zwarte boekweitthee

De zwarte korrel komt van de echte originele wilde boekweitplant. Wat direct opvalt is de aromatische geur en de nootachtige smaak.

 

Onze Boekweitthee

Deze goudgele Tartari boekweit, is populairder voor het maken van kuqiao-cha. Deze boekweit is meer nootachtig en bevat meer rutine, is rijk aan mineralen en vitamine B. is cafeïnevrij, en goed voor een gezond glutenvrij dieet. Onze goudgele boekweit is dan ook van een zeer goede kwaliteit. Geleverd in goed afsluitbare bewaarpotten. 

 

Boekweit kenmerken

Boekweit thee is een thee gemaakt van geroosterde boekweit. Het boekweitzaad wordt gepeld, gekookt, gedroogd en vervolgens gebakken zonder olie. Net als andere traditionele theesoorten kan deze thee ofwel warm of koud worden gedronken. Soms wordt boekweit thee geserveerd in plaats van water.

Boekweit of Japanse boekweit is verwant aan de zuring en duizendknoop. Dit kruid wordt vooral veel in de Aziatische keuken gebruikt maar wint ook in West-Europa aan populariteit. Boekweit bevat namelijk veel mineralen en vitaminen B.

In Aziatische landen vormt het drinken van zuiver gele boekweit in de vorm van boekweitthee een traditie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bloem van de boekweitplant. Deze wordt eerst gepeld en gepoft. Gepofte boekweit is eetbaar en leent zich ook uitstekend tot het maken van thee.

 

De smaak van boekweit

Boekweitthee heeft altijd een geelgroene kleur. Ondanks deze opvallende kleur is de smaak bijzonder zacht, zonder dat er andere bijsmaken aanwezig zijn. Je proeft de pure smaak van boekweit. De sterkte van de thee is afhankelijk van de bereidingswijze. Hoe langer de thee trekt, hoe puurder de smaak.

 

Goed voor immuunsysteem

Boekweit bevat belangrijke mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium en fosfor. Ook bevat het vitamine B. Deze mineralen en vitaminen ondersteunen het immuunsysteem.

 

Boekweit geneeskrachtig

Dat boekweitthee in Aziatische landen zo populair is heeft vooral met de voedingswaarde te maken. Hier wordt de thee dan ook binnen de alternatieve geneeswijzen toegepast. In westerse landen zijn we voorzichtig met het claimen van geneeskrachtige eigenschappen. Toch worden ook hier aan boekweitthee een aantal bijzondere eigenschappen toegeschreven. Boekweit bevat RUTIN, dat een hoog cholesterolgehalte, hypertensie, hoge bloedglucose kan verlagen, gunstig is voor onze gezondheid in het dagelijks leven.

 

Boekweit en diabetes

Boekweit kan de insulineresistentie verbeteren. Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar het gebruik van boekweit/ boekweitthee door patiënten met diabetes type 2. Stoffen in boekweit verkleinen mogelijk het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 of zouden mogelijk voor een (licht) herstel kunnen zorgen.

 

Bloedvaten en haarvaten

Het drinken van boekweitthee zou van oudsher goed zijn voor de bloedvaten en haarvaten. De haarvaten zijn de allerkleinste bloedvaatjes. Het fytonutriënt rutine in boekweit zou namelijk de vaten en haarvaten verstevigen. Dat is ook waarom ze in China zoveel boekweitthee drinken of boekweit nuttigen. Het Yi-volk, dat dagelijks 100 g boekweit binnenkrijgt, heeft geen tot nauwelijks last van een hoge bloeddruk.  Dit zou zomaar samen kunnen hangen met het gebruik van dit kruid.

 

Galstenen

In het American Journal of Gastroenterology werd eerder een artikel gepubliceerd over de relatie tussen vezels en galstenen. Uit een onderzoek bleek dat mensen die veel vezels eten een verminderde kans op het ontstaan van galstenen hebben. Toevallig is boekweit rijk aan vezels en past hiermee binnen een gezond voedingspatroon.

 

afvallen / biologisch / bloedvaten / boekweit / boekweitthee / China / cholesterol / diabetes / glutenvrij / hart / hypertensie / immuunsysteem / nieren / rutine / spieren / vitamine B
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »